Atrium Ljungberg är Sveriges snyggaste kontor 2018

Under Stora Kontorsdagen koras vinnaren av tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor i Grand Hôtel. Den 6 november hölls tävlingen i år, där Atrium Ljungberg, fastighetsjätten tog hem den prestigefyllda utmärkelsen som Sveriges snyggaste kontor 2018. 

Seminariet Stora Kontorsdagen är den självklara mötesplatsen för alla som i tjänsten kommer i kontakt med marknaden kontorsfastigheter. Tävlingen Sveriges Snyggaste kontor arrangeras årligen av Lokalnytt vilket är landets ledande marknadsplats för magasin och för/om lediga lokaler.
Syftet med tävlingen är at visa upp den stora mängd snygga och smarta kontor som finns i Sverige. Atrium Ljungberg vann årets tävling då de bäst uppfyllde kriterierna stil, arbetsmiljö, och nytänkande.

Prissponsor för årets tävling är Modern Samlare som genom deras exklusiva konstverk kommer ytterligare att förgylla kontorsmiljön för vinnaren.

Totalt nominerades 84 kontor i årets tävling, men den stora omvandlingen frön tom industrilokal till en modern arbetsplats för framtiden gjorde Atrium Ljungberg till den självklara vinnaren.

ATRIUM LJUNGBERG Senab

Vinnarmotiveringen:
”Atrium Ljungbergs nya huvudkontor blev inte ett kontor… utan ett modernt arbetsverktyg i framkant. Framåtlutat, transparent, representativt och trivsamt med inslag av en inspirerande personlighet. Med plats för samverkan och innovation har vi skapat en arbetsplats för framtiden som inte liknar någon annan.”

Idén var att ta vara på den tomma industrilokalen, lyssna till dess arv och fördelar. Att bevara rymd, ljus och karaktär till något utanför kontorsboxen.
Värdeorden arbetades fram tidigt i projektet och blev:
Genuint handslag – som knyter an till materialitet såsom betong, glas, trä, läder och stål.
Hotell AL – som beskriver känslan av välkomnande, trivsamt, varmt.
Inspirerande personlighet – det oväntade utstickande, det som skaver lite i en annars stilren miljö.

Senab var tidigt inne i projektet och var rådgivande gällande avyttring av befintliga möbler från förra kontoret samt arbetat för att förfina föreskrivande material från arkitekterna så att önskad inköpsbudget, kvalité och materialmässigt håller ihop.
Vi har via Edsbyn provställt specialanpassade arbetsbord och konstruerat personliga förvaringar enligt önskemål. Senab har hanterat allt inköp av inredning, leveransplanerat och installerat möbler i etapper allt efter att ombyggnation pågått.