Co-working - det nya normala

Convendum öppnade sitt första Coworking space 2016 i Stockholm, och är nu uppe i 16 Coworking spaces och fyra Coliving fastigheter i Sverige. 2019 var det dags att öppna Convendum Coworking Space i Glashuset vid Slussen och Senab har levererat alla co-working platser.

Convendum håller en tillväxttakt på 100% per år sedan starten. Bolaget offentliggör nu också en första internationell etablering, i Palma de Mallorca i Spanien.

Convendums mål är att möta upp det nya behovet av aktivitetsbaserade arbetssätt genom att utveckla och etablera moderna coworking spaces i bästa affärsläge. Medlemskapet ger tillgång till Convendums samtliga Coworking spaces och möjlighet till samverkan med andra medlemsföretag. Convendumss coworking spaces är utrustade med den senaste tekniken samt en hög design- och servicenivå. All kringservice ingår så som IT, kaffe, frukost och gym.

-Vi är en del av kontorsrevolutionen och Coworkingtrenden som tar över allt större kontorsytor över hela världen, säger Håkan Jeppsson, VD på Convendum.
-Vi räknar med att etablera 30 Coworking spaces i Sverige, och har nu också inlett vår expansion utomlands med start i Spanien. Framöver följer även Tyskland i form av Frankfurt, Hamburg och München, tillägger Håkan Jeppsson.

Senab och Edsbyn var tidigt inne i projektet för att ta fram ett möbelkoncept som speglade Convendums vision tillsammans med vice VD Jakob Schlyter.

Senab har levererat alla co-working ytor till Convendum Slussen via Edsbyn. Möblerna är anpassade till Convendum och deras koncept.
Parallellt med projektet etablerar Senab även ett lager för att serva Convendums alla enheter i Stockholm. När hyresgäster vill byta till enskilda arbetsplatser alternativt göra förändringar med co-working bord kan de göra det snabbt och effektivt då produkterna lagerhålls i Stockholm.

Under 2020 lanserar Convendum två nya produkter. Big Office, en kontorslösning med fullservice för större bolag från 50 personer och uppåt. Därtill Coliving, som är fullt utrustade företagsbostäder i centrala lägen för bolag som vill erbjuda sina anställda lägenheter i preimumklass.
-Våra nya produkter är ett komplement till Coworking och ger de större företagen tillgång till lösningar för både kontor och bostäder som bygger på flexibilitet, premium och all-inclusive konceptet, säger Håkan Jeppsson.

Samarbetet mellan Senab och Convendum har fungerat väldigt bra under projektet med Convendums nya Coworking Space i Glashuset vid Slussen. Ett stort projekt på över 5000 kvm där projektledaren Peter Klarqvist från Senab har vart ett väldigt stort stöd från start till mål.

Under januari och februari öppnar vi två stycken Coworking Spaces på Gävlegatan 16 samt Fleminggatan 18 (Trygg-hansahuset) i Stockholm. I dessa Coworking Spaces kommer det även gå att hyra ett Big Office vilket är en ny del i vårt koncept. Utöver det så öppnar vi även Big Office i Sundbyberg under mars 2020. Tre väldigt spännande projekt som Convendum och Senab jobbar förfullt med.

Jakob Schlyter, vice VD/COO