COMPACT LIVING – använd ytorna rätt

Lever du litet? Compact Living innebär att ta vara på den yta du har och att tänka stort oavsett kvadratmetrarna. Under 2020 var vi många som arbetade hemma och även 2021 kommer vara ett år fyllt av digitala möten och distansarbete. Vi vill därför hjälpa dig att skapa ditt eget fullt fungerande och snygga hemmakontor! Låt dig inspireras av våra dekorationsidéer för en bättre arbetslust.

ANVÄND KÖKET SOM KONTOR

För många av oss har köket blivit den nya arbetsplatsen. Ofta passar det robusta möblemanget vi använder i köket för att äta, även för att arbeta. Här hittar du ofta en bra sittställning och en fullgod arbetsyta. Men tänk på att variera och komplettera ditt sittande.  

Varva med den skönare miljön vardagsrummet, ta det där samtalet i en fåtölj eller soffa istället för vid bordet. Kanske köksbänken kan fungera som en stå-arbetsplats? Eller ännu bättre, finns det en vägghylla eller vägg där du kan bygga en liten arbetsplats där du kan varva ditt sittande med stående arbete? 

Addera en pall/stol för aktivt sittande. Byt kanske en av köksstolarna mot en enkel kontorsstol så att även sittandet vid köksbordet förbättras. En roterande stol på hjul låter dig vara flexibel på en liten yta, med enkla justeringar hittar du enkelt den sittställningen som är bekväm för dig.  

 

FÖRVARA OCH PLOCKA UNDAN

Nyttja både takhöjden och ytorna på väggarna i ditt hem, för att snabbt plocka och hänga undan och skapa luftiga ytor. Satsa på att inreda med hyllor som både har upphängningsmöjligheter och fack. Ställ snabbt undan anteckningsböcker och häng bort sladdar i en fin tygpåse. 

Placera en hylla över skrivbordet, förvaring vid sidan om eller rullhurts under, och gör det enkelt att plocka undan efter arbetsdagen. Skapa rena ytor smidigt och förvara dina saker på en vacker plats. 

Om du arbetar i köket och det stundas för middag vill man snabbt växla om från arbetsplats till matplats! Komplettera med en generös korg där du får plats med pärmar, anteckningsblock och din dator med sin laddare. 

Med väggkrokar får du gott om utrymme även på små ytor. Häng upp kontorstillbehör som sladdar, datorväskan eller klädesplagg.    

 

SMÅ HJÄLPMEDEL SOM FÖRBÄTTRAR HEMMAKONTORET

Använd enkla hjälpmedel som ett minibord du placerar på bordet. På så vis får du en högre höjd att placera din dator på, och med det en hälsofrämjande höjd likt den du får från ett eldrivet höj- och sänkbart skrivbord.

Genom att stå upp får du en energikick och för att fullända det kan du placera en ergonomisk ståmatta under fötterna, så avlastas benens muskulatur och du mår bättre efter arbetsdagen.

Med enkla hjälpmedel får du till en fungerande kontorsyta och vi tycker du ska krydda den med stilrena detaljer. Varför inte placera en snygg detalj som du även har behov av under hela arbetsdagen? Den stilrena grendosan Square har 3 st standard eluttag och 2 st usb-ingångar. Dessutom är den både prisbelönad av Red Dot och Svenska designpriset. Så både smart och snyggt!

 

NYTTJA YTORNA MED HOPFÄLLBARA ALTERNATIV

En enkel lösning att sitta bekvämt som tar upp minimalt med plats är en klappstol. Komplettera ditt skriv-/lunchrumsbord med några hopfällbara stolar som tar liten plats när den inte används. Göm undan dem när du har slutat jobba eller plocka fram några extra när du är i behov av fler sittplatser. Om du inte har en passande plats att förvara dem på kan du hänga upp dem på en krok på väggen.

I ett kontor i compact living-anda är varje kvadratmeter betydelsefull. Med rätt tänk och rätt valda möbler blir även det minsta utrymmet en plats för stora ambitioner. Så nyttja ytorna på rätt sätt och må bra! 

 

Nedan tipsar vi om produkter för hemmakontoret! 

 

Loading image...
AVOLT
2 varianter

Grenuttag Square 1 + 2st USB ladduttag

499:-

(Exkl. Moms)

5 - 7 dagar
Loading image...
String

String arbetsplats D, Vit/Ask, skiva + 2 hyllor

4 250:-

(Exkl. Moms)

6 veckor
Loading image...
Profim
2 varianter

Skrivbordsstol Trillo, svart med svart sits

2 545:-

(Exkl. Moms)

5 - 7 dagar
Loading image...
Muuto

Förvaringskorg Restore, lerbrun filt

752:-

(Exkl. Moms)

8 - 10 dagar