Få till den rätta inredningen för konferensrummet

Konferensrummet är platsen där ni internt möts för meningsutbyten, där företagskulturen stärks och kreativiteten flödar. Det är också rummet där era kunder ges möjlighet att lära känna ert företag lite bättre. Ett rum där betydelsefulla åsikter diskuteras och viktiga beslut tas.

 

Möbler för konferensrummet

Med rätt sorts inredning skapar ni förutsättning för att era möten ska bli både effektiva och roliga - tänk funktionellt, idérikt och kreativt!

Gå efter frågeställningar som: Hur stort är rummet och hur många får plats?

Har ni ofta videomöten så kanske ni ska frångå den traditionella konferensrumsmöbleringen där stolar placeras runt ett bord och använd mindre bord som placeras i u-sittning. På så sätt ser ni varandra bättre och alla ser skärmen.

Om ni ofta skriver på tavla och varierar mellan talare, kanske det lämpar sig bäst att ha lite högre höjd på bordet och en aktivare typ av stol/ barpall.

För långa möten, en timma och uppåt, är det extra viktigt att tänka på vilken stol ni väljer. Välj gärna en med hjul alternativt med roterande underrede som gör att mötesdeltagaren kan justera sittställningen i relation till bordet under mötet. Välj också en stol med bra stöd för rygg, avlastning för axlarna, med hjälp av armstöd och med bra stoppning. 

 

Långa eller korta möten?

Om man har möjlighet kan de långa mötena förläggas i mötesrum med fönster/bra ljusinsläpp och möten med kortare karaktär möblerar ni för i mindre utrymmen och rum utan eller med små fönster. Lägg då lite extra vikt vid att göra det trevligt ändå, inred ombonat med matta/draperi, tänk igenom färgsättning och addera erforderlig mängd belysning.

Gör gärna små samtalsrum med fåtöljer och låga bord, då får hela mötet en mjukare ton. Små rum fungerar också bra som telefonrum eller för att ha mindre teams-möten/samtal i.

Skapa en väl avvägd balans mellan kulörer och materialval i rummet för en god harmoni. För vägg och golv, välj toner som håller i längden och som inte upplevs för intensiva. Rummets grundfärger matchas sen i möbler och övrig inredning.

 

Konferensbord

  • Hur många personer ska få plats i rummet?
  • Hur stora bord får plats där?
  • Hur önskar ni placera borden?

Beroende på val av bord så kan antalet sittplatser maxas utifrån en enkel modell;

En ”normal” konferensstol med armstöd har en bredd på runt 550mm, räkna med 600mm per person så finns det lite utrymme mellan stolarna. Om era möten ofta sker via laptops brukar det vara lämpligare att tänka 800mm per person då mötesdeltagarna tar större del av bordet i anspråk vid detta arbetssätt.

Välj mellan fasta konferensbord med rektangulär eller rund bordsskiva, ett höj- och sänkbart bord eller fällbara bord som kan ställas undan.

 

Konferensstolar

En central del av utformningen av konferensrummet är rätt stol. De ska vara av god kvalitet med en ergonomisk utförande, så att du som deltagare kan sitta skönt under hela konferensen/ mötet och rikta uppmärksamheten på presentatören.

  • Välj stapelbara konferensstolar för en flexibel lösning, så de kan ställas undan för städning eller flyttas till andra rum
  • Stolen ska gärna ha en god stoppning för bra bekvämlighet under lång sittning
  • Matcha stolarna med borden och välj utefter rummets kulör 

 

Rätt utrustning

Välj en teknisk lösning som håller sladdarna på plats, som bord med kabellock som förvarar och ”gömmer” dem enkelt.   

Inred med whiteboards för alla typer av presentationer och viktiga anteckningar. Addera skrivytor, som är både monterade på vägg och mobila. Glöm inte TV-skärm / projektorduk för digitala möten och presentationer. 

 

Några olika typer av möbleringar:

  • U-sittning: Bord och stolar är placerade som ett U och presentatören har en bra ögonkontakt med gruppen och det blir goda förutsättningar för dialog/presentation.

 

  • Styrelsesittning: Här sitter deltagarna runt ett bord i en grupp. Genom det skapas förutsättningar för en jämbördig dialog. 

 

  • Skolsittning: Deltagarna sitter i rader med blicken framåt. En bra möblering vid större event där de många deltagarna har möjlighet att se och följa vad som sker på "scen".

 

 

Hos oss finner du konferensstolar, konferensbord och tillbehör för alla typer av möten:  

Loading image...
Johanson
3 varianter

Konferensstol Pelican, svart benstativ, gråbeige klädsel

1 995:-

(Exkl. Moms)

5 - 7 dagar
Loading image...
Edsbyn
5 varianter

Runt bord Piece m. kabellock, Ø1400, H900, Ek faner, vit

10 995:-

(Exkl. Moms)

5 - 7 dagar
Loading image...
Flos

Pendelarmatur Superflat 120x30, svart

11 325:-

(Exkl. Moms)

5 - 7 dagar
Loading image...
Edsbyn
6 varianter

Konferensbord Access, 1800x1150x733, vit laminat, vit

5 595:-

(Exkl. Moms)

5 - 7 dagar
Loading image...
Profim
2 varianter

Skrivbordsstol Trillo, svart med svart sits

2 545:-

(Exkl. Moms)

5 - 7 dagar