Lynx; en av världens mest framgångsrika finansbolag

Har du någon gång undrat hur det ser ut hos en av världens mest framgångsrika finansbolag så som Lynx? Ja, precis vad vi misstänkte. Mitt i centrala Stockholm har ett unikt kontor nyligen vuxit fram. Kontoret har inretts för att spegla transparenta arbetssätt, nyfikna samtal och samhörighet. Projektledare för Lynx nya kontor har varit Åsa Sundström på Ciceron Projekt.

Lynx Asset Management grundades 1999 och är idag en av världens främsta aktörer inom modellbaserad kapitalförvaltning.
Fondförvaltaren står under Finansinspektionens tillsyn och med en systematisk investeringsprocess förutspår de finansiella marknadernas prisrörelser med hjälp av kvantitativa metoder. 70 personer arbetar idag mot målet att skapa hög riskjusterad avkastning med låg samvariation till den allmänna marknadsutvecklingen.

När Lynx hade växt ur sina tidigare lokaler fick BSK Arkitekter uppdraget att förvandla och anpassa deras nya lokal – ett helt våningsplan i en anrik 70-tals byggnad på Regeringsgatan i Stockholm.
Inredningsarkitekterna på BSK Arkitekter fick helt fria händer att skapa den perfekta arbetsplatsen för Lynx medarbetare.
– Vår vision var att stimulera den starka sammanhållningen och det vinnande arbetssättet som finns på Lynx, säger Sarah Suneson Meiling, ansvarig inredningsarkitekt för projektet.

I utformningen av det nya kontoret var transparens ett viktigt ledord, det har styrt många materialval såsom armaturer och möbler som blev utvalda för sitt släktskap med varandra. Lokalen har ergonomiskt utformade arbetsstationer kombinerat med luftiga sociala ytor med funktioner som lockar till spontana möten och samtal.

Projektet färdigställdes 2018 och lokalens mörka mittkärna gjorde att ljuset spelade en central roll vid utformningen. All inredning arbetar på olika sätt med det artificiella ljuset och dagsljuset.
Företagets vinnande arbetssätt med transparens och starka sammanhållning är materialiserat i ett skimmer av ljus, nät, glas och formstarka möbler.

Senab har levererat stora delar av inredningen till Lynx Asset Management. Hela 50 leverantörer av miljömöbler och 40 leverantörer av belysning har Kajsa Persson och Lotta Alfvén på Senab ansvarat för.
Senab har under hela projektet bistått arkitekt, projektledare och haft totalansvar över logistiksamordning, transport, montering och utplacering av inredning.

Synergierna av alla olika delar i inredningen har skapat en alldeles unik och speciell atmosfär; välbalanserad mellan energirik och lugn, luftig och mycket skön. Inredningens varierade uttryck och funktioner stimuleras även nytänkande och nyfikenhet hos medarbetarna.