Nu återvänder vi till kontoren – dags att förnya och förbättra!

Stegvis kommer vi tillbaka till de fysiska arbetsplatserna. En blandning av längtan till social samvaro och att många verksamheter vill ha tillbaka sina medarbetare till kontoren. Men hur ska arbetsplatserna bli en attraktiv mötespunkt och hur ska du som arbetsgivare tänka kring inredning för att erbjuda en så bra arbetsplats som möjligt?

Viktiga ytor på våra kontor  

Nu när vi börjar komma tillbaka är det även viktigt att våra arbetsplatser erbjuder bra ergonomi för medarbetarna. Därför är att det viktigare än någonsin att planera för vad som är viktigt för just din verksamhet och dina medarbetare.  En bra planering ger stora möjligheter att förbättra det som många redan tidigare saknat, som t.ex. platser för fokuserat arbete, platser för samarbete och fler öppna sociala ytor. Försök gärna att mixa olika ytor.

  • Fokuserat arbete 

Här är det viktigt att vara noggrann. Utöver att de ger användaren fokus så ska de erbjuda bra ergonomiska förutsättningar. Höj- och sänkbara skrivbord med ergonomiska kontorsstolar som matchar skrivborden. Tänk även på att addera bra belysning och gärna en extern bildskärm på monitorarm.

Hur zonerna för fokuserat arbete möbleras och placeras i lokalen är minst lika viktigt som vilka möbler det ska vara. Det ska inte vara för många tillsammans, utan 4 - 8 personer är att föredra. Det ska heller inte vara i anslutning till korridorsstråk eller för nära umgängesytor. Det ska gärna vara på fler platser och i direkt eller indirekt närhet till de agila zonerna.  

  • Öppen mötesyta

Här jobbar man med arbetsuppgifter där man har större behov av social närvaro än krav på ergonomi och fokus. Miljön bör stödja både enskilt arbete och arbete i grupp och erbjuda olika typer av sittande. Perfekt för en uppiggande energi där kaffepausen möter arbetet på ett naturligt sätt. Här kan man blanda soffor med ihop med projektbord/mötesbord.

Tänk på att inreda och dekorera på ett inbjudande sätt. Mötesytan ska vara en plats där man vill vara och umgås, så tillsätt gärna växter och snygga inredningsdetaljer. Se till att det är rätt ljus och att det finns gott om möjligheter till att ladda laptop/telefon.  

  • Agila zoner

Det är en zon som lämpar sig för en mix av teamarbete och fokuserat arbete. En perfekt zon för att tillsammans på och att lösa komplexa uppgifter. Här ska man hålla stand-up:s, korta avstämningar i projektgruppen och viktiga åsiktsutbyten. Satsa på flexibla bord för flexibla möten, så inred med smidiga stå- upp bord och enkla arbetsstolar.

  • Teamsplatser

Sätten vi håller våra möten på idag kommer även fortsätta efter pandemin. Vi har blivit vana att diskutera och brainstorma via datorskärmen. Då många även fortsättningsvis kommer att arbeta utanför kontoret behöver det finnas smarta lösningar även i kontorsmiljön. Här ska det gärna vara en lugn miljö så inred med sittmöbler som höga soffor eller fåtöljer för enskilda samtal. Gärna med ett bra bord till så att datorn kan vara med.

  • Mötesrum

Här gäller det att tänka nytt kring inredningen för att säkerställa att man följer de nya direktiven. För att enkelt hålla koll på mängden personer som befinner sig i rummet samtidigt. Man kan exempelvis dra isär stolarna och glesa ut utrymmena. Eller skapa möjligheter för att sitta enskilt, men i grupp genom att ta ut borden. Tänk gärna öppna möbleringar för öppna samtal.

Loading image...
Edsbyn
3 varianter

Cafébord Cone, 6-pers. Ø1150, H730, vit HPL, vit

5 595:-

(Exkl. Moms)

5 - 7 dagar
Loading image...
Enea
4 varianter

Konferensstol Lottus High Confident, plommon, plommon

2 995:-

(Exkl. Moms)

5 - 7 dagar
Loading image...
Matting
3 varianter

StandUp Desk, Vit, 960x620mm

5 395:-

(Exkl. Moms)

5 - 7 dagar

Not found: Lunchstol-Vicky-Svartbetsad-faner-svart-lack_1

(Exkl. Moms)