Låt nya året på jobbet bli mer hälsosamt och hållbart, vi tipsar!

Nytt år betyder nya möjligheter. Nu blickar vi framåt mot ett nytt spännande år - och vad passar då inte bättre än att ge dig själv en bra start? Och varför inte göra det med fokus på hälsa och hållbarhet i jobbet? Vi tipsar dig om hur du kommer igång med att leva mer ergonomiskt och hållbart.

Lev en mer ergonomisk tid på jobbet

Det är lättare att trivas och att prestera på jobbet om du mår bra. Att röra på dig är bland det bästa du kan göra för att må bättre - både på jobbet och privat, som samtidigt förbättrar vår koncentrationsförmåga. För att hålla de goda rutinerna på ett långsiktigt sätt är det smart att införa dem även på arbetstid.

Det första du ska tänka på när du väljer kontorsmöbler till kontoret är att de ska vara ergonomiska och anpassningsbara.

Skrivbordet ska helst vara höj- och sänkbart, så att du kan variera mellan stående och sittande ställning. Det ska även ha en tillräckligt stor plats för en skärm, gärna på en armlängds avstånd. Hälsoeffekterna av att stå och röra på sig på kontoret är stora.

När du väljer stol ska den vara höj- och sänkbar, ha ett högt ryggstöd med tillhörande nackstöd. Det är viktigt med en anpassningsbar stol som kan ställas in efter dig och dina behov. Om du önskar kan du satsa på en stol som går att gunga med en sadelsits. På så vis kan du aktivera kroppen mer, om du sitter stilla länge.

Se till att din kontorsplats har:

Det är många som sitter på dåliga sätt och ibland är det lätt att falla ihop i en felaktig och obekväm sittställning, som vi först märker när vi får ont.

Felaktiga rörelser blir ett problem med spänningar i ryggen och i resten av kroppen, vilket lätt kan leda till långvariga smärtor. Så tänk på hur du jobbar vid din kontorsplats och se till att du har en bra ställning när du sitter och står upp.

Ergonomi innebär att vi jobbar och använder våra kroppar på rätt sätt, för att minimera risken för skador. Satsa därför på så bra arbetsställningar.

Tänk på att:

  • Hålla din rygg rak. Hållningen är alltid betydande så glöm inte att sträcka på dig.
  • Din datorskärm ska vara i ögonhöjd, så se till att hålla den i rätt höjd (en monitorarm kan göra höjdjusteringen enklare).
  • Rätt bordshöjd ska även bidra till avslappning i axlarna.
  • Variera din arbetsställning. Vi mår bäst av att variera vår ställning mellan att stå och sitta.
  • Glöm inte den viktiga pausen emellanåt! Ställ dig upp, rör på dig och sträck på armarna och ryggen.

 

Satsa på hållbara produkter och lösningar

Vi är många som vill leva ett mer hållbart liv och bidra till förbättringar för både miljö och människa. Ett sätt att göra det är att välja hållbara material när vi köper nya produkter. Det för att kunna använda produkterna mycket längre och för att minimera slit-och-släng.

Gör det enkelt att välja klimatsmarta val genom att satsa på de produkter som är producerade i Sverige. Du kan även se efter märkningar som Svanen, Möbelfakta och FSC.    

Välj svenskproducerat

Ett bra sätt att vara snäll mot miljön är att välja möbler idra till nälla mot miljö och hög kvalitet!

Svanenmärkning

De produkter och möbler som är svanenmärkta har blivit kontrollerade och godkända enligt Svanens krav. Det innebär att de är ett bra val för miljön och kraven ställs på hållbarhet, återvinning och kvalitet.

Möbelfakta

Möbelfaktas märkning innebär att en möbel lever upp till; kvalitet, miljö och socialt ansvar. Egenskaper och kvaliteter hos möbeln är kontrollerad, där möbeln ska tåla normalt slitage i den miljö som den har testats i. Syftet är att säkerställa en hållbar utveckling.

FSC

Det står för Forest Stewardship Council. Certifieringen kan du finna på olika produkter och möbler skapade av trä. Det betyder att den är tillverkad av trä från en skog där man jobbar för att bevara ekosystemet, och där arbetare samt lokalbefolkningen ska ha det bra.

Att källsortera för med sig många goda effekter

Genom att sortera olika material betyder det att det mesta även kan återvinnas – för att bli nya produkter! Genom att använda materialen om och om igen så sparar vi både naturresurser och energi.

Hur våra avfall skall hanteras ingår i EU:s plan, som ska gynna både människa och miljö. Om vi källsorterar rätt så minskas även det avfall och de sopor som hamnar på soptippar.

Gör det enkelt att källsortera både på jobbet och hemma. Att källsortera behöver inte vara tråkigt. Välj istället en snygg produkt som passar in i omgivningen.  

 

Se nedan ett urval av våra ergonomiska kontorsstolar!

Loading image...
Sitland

Kontorsstol Be Quadra, svart med armstöd, svart kryss

4 295:-

(Exkl. Moms)

5 veckor