Hotellet är ett helt kvarter

Blique by Nobis är Nobis Hospitality Groups senaste hotellsatsning i växande Hagastaden. Här ville man skapa ett levande designhotell med 249 rum, två restauranger, tre barer, takterrass med fantastisk utsikt och innergård.

Byggnaden ritades på 30-talet av en av Sveriges främste arkitekter Sigurd Lewerentz och har renoverats ihop med Wingårdhs, som också gjort Miss Clara i Stockholm och Nobis Hotel Köpenhamn. Designkonceptet är baserat på arvet från Lewerentz, där avskalat och stramt möter bearbetat och hantverksmässigt – ett modernt hotellkoncept där arkitektur och design går sida vid sida med olika former av estetiska uttryck.

Väl innanför dörrarna möts besökarna av en ljus innergård med gröna växter, och förhoppningen är att det ska bli en social samlingsplats för kreativa möten och händelser. Här finns stora ljusa ytor med konst på väggarna, soffor i olika hörn och i centrum – en självklar mötesplats i form av den ovala cocktailbaren Origo.

– Utgångspunkten har varit att huset ska kännas som ett eget kvarter, där stämningen byggs upp utifrån byggnadens historia och området Hagastaden. Blique by Nobis är en plats där arkitektur och design går sida vid sida med konst, musik, mat och dryck. Man önskar attrahera gäster som uppskattar hotellets mervärden, som husets historia och det jobb som lagts ner, ålder spelar mindre roll, säger Matilda Sjöberg, PR koordinator på Nobis.

En trappa ned på bottenvåningen och innergården hittas restaurang Boketto, med tillhörande bar, som med sina 130 platser är hotellets huvudrestaurang.

I motsatt riktning – elva våningar upp – ligger den mindre krogen Arc. Där satsar man på smårätter, samt en stor servering där koreanska smaker står i fokus. På samma våning i anslutning till restaurangen finns också takbaren, fördelad på två våningar med en 360 graders vy över Stockholm – numer rankad av tidskriften Forbes som en av de bästa takbarerna i världen!

Senab kom in redan 2-3 år innan leverans och var med och tog fram producenter för all utrustning till samtliga badrum, samt utvecklade ett unikt ”Storage system” för hotellrummen tillsammans med arkitekt, Nobis och producent i Portugal.

– Vi har levererat, monterat och tillverkat all lös och fast inredning till hela hotellet. Det har varit en riktig logistisk övning där kontrollmätning av alla de mått har varit otroligt viktigt, med extremt mycket projektledning under lång tid. Ett stort och omfattande uppdrag med ett väldigt bra samarbete och gott slutresultat, säger Mats Flodin, kundansvarig på Senab.

Utgångspunkten har varit att huset ska kännas som ett eget kvarter, där stämningen byggs utifrån byggnadens historia och området Hagastaden. Blique by Nobis är en plats där arkitektur och design går sida vid sida med konst, musik, mat och dryck.

Matilda Sjöberg, PR koordinator Nobis