Källsortera på kontoret

Förpackningar, olika emballage och inte minst papper. Det är enkelt att samla på sig olika typer av avfall på en arbetsplats. Genom att sortera olika material sparas både naturresurser och energi. Med rätt utrustning och placering blir det en enkel vana för alla. Så är din arbetsplats också med och bidrar till ett mer hållbart samhälle?

Ta rätt hand om avfallen

Att bidra till en hållbar återvinning och lämna så få fotavtryck som möjligt på miljön är en central del för många kontor och arbetsplatser. Nu inför jultider kan även gammalt pynt, förpackningar samt julpapper öka mängden avfall både hemma och på arbetet.

Hur våra avfall ska hanteras ingår i EU:s plan, som ska gynna både människa och miljö. Om vi källsorterar rätt så minskas även det avfall och de sopor som hamnar på soptippar.

 

För med sig många goda effekter

  • Genom att sortera olika material kan det mesta återvinnas och bli nya produkter.
  • Genom att använda materialen om och om igen så sparar vi både naturresurser och energi.
  • Att källsortera bidrar också till att spara på utrymme och hålla ytor välvårdade

 

Gör det enkelt, lättillgängligt och snyggt!

Hos alla arbetsplatser uppstår mer eller mindre avfall beroende på omfattning, typ av verksamhet och antalet personer som arbetar där. Därefter kan man enklare planera vilket typ av källsortering som krävs. 

Genomtänkta kärl med säckar gör källsorteringen enklare. Placera flera stycken i mindre storlek runt om på kontoret så både kunder och anställda har fler valmöjligheter för att sortera avfallet. Placera kärlen i anslutning till lunchrummet, vid arbetsplatserna och i kopieringsrummet. 

Anpassa typ och storlek av källsorteringen och papperskorgar utefter behovet som uppstår i anslutning till ytan, så att de matchar de olika sorters avfall och mängd som ska kastas. 

Att källsortera behöver heller inte vara tråkigt. Välj i stället en snygg produkt som passar in i omgivningen så att miljösorteringen blir en trevligare vana på jobbet eller hemma. Satsa på utrustning som utöver sopkärl även blir en snygg inredningsdetalj. Likt ett kontorstillbehör som blandar en viktig funktionalitet med stil.

Låt miljösorteringen bli en enkel vana på jobbet och hemma. Arkad kan placeras i lunchrummet eller i anknytning till andra ytor där man önskar en smidig sortering av avfall.

Med mjuka linjer blir Bin there en trevlig inredningsdetalj samtidigt som den hjälper till att hålla utrymmet rent. Det fiffiga är att den även kan användas som en snygg kruka för gröna växter.

 

Produkterna som gör jobbet!

Loading image...
Mizetto

Miljösortering Arkad trio, vit/björk

12 395:-

(Excl. VAT)

10 - 12 days
Loading image...
Götessons

Wastebasket for desk with table mount, black

835:-

(Excl. VAT)

5 - 7 days
Loading image...
Mizetto

Waste paper basket, Bin there S antacite

2 455:-

(Excl. VAT)

8 - 10 days