Så inreder du hemmakontoret

Hösten är i full gång och vi är fortfarande många som arbetar hemifrån. Det ställer i sin tur krav på att vi har en välfungerande plats där vi trivs både stilmässigt men även ur ett arbetsmiljöperspektiv.  

Här får du inspiration till att inreda ditt hemmakontor med passande möbler så att du kan få en så bra arbetsdag som möjligt – även hemifrån!   

 

Satsa på en ordentlig kontorsstol  

Om du har möjlighet, satsa på att skapa en praktisk yta för din arbetsplats hemma som du inreder med rätt möbler. En kontorsstol är bland demest betydelsefulla möbeln du kan välja, som gör under för din kroppshållning och låter dig sitta skönt hela dagen. En kontorsstol behöver inte vara tråkig, satsa istället på en stilfull stol utifrån dina önskemål som samtidigt är ergonomisk. 

När du letar efter en kontorsstol till hemmakontoret är det bra att tänka hur många timmar du ska sitta där. Om det gäller hela arbetsdagen rekommenderar vi en bra ergonomisk kontorsstol där du kan justera både höjd, säte, rygg och armstödDetta för att bland annat skona rygg, skuldror och ländryggen

Varför inte sitta på en balansboll istället för en stol? På en balansboll aktiveras dina mag-, sido- och ryggmuskler och bålen stärks. Detta bidrar till en bättre hållning och ökar blodcirkulationen. Vilket gör att du får mer energi under dagen.  

Variation är a och o  

Att stå upp under dagen gör under för din energi och kroppshållning. Gör det därför till en vana att variera din arbetspositionAtt inreda med ett höj- och sänkbart skrivbord gör att du kan variera mellan sittande och stående arbetsställning, som är ett utmärkt ergonomiskt val och som gör din arbetsdag snäppet bättre 

Ett fast skrivbord är ett utmärkt val för enkelt kontorsarbete och om du trivs med att sitta ned. Medan ett höj- och sänkbart skrivbord passar väl när du ska jobba hela arbetsdagen vid bordet och vill kunna stå upp.   

Betydelsefullt med rätt belysning 

Tänk på att belysning hemma och på kontor ofta är olika. Hemmavid kan det vara dovare och inte lika spritt, och därför är det viktigt att se till att du har korrekt ljusförhållanden även där. Satsa på en allmänbelysning i det rum du jobbar i och en skrivbordslampa. 

Om du inte har möjligheten att installera en ny taklampa rekommenderar vi att skaffa en bordslampa som ger dig de rätta förutsättningarna. Det för att våra ögon ska orka med att läsa på datorskärmen hela dagen och för att ge oss rätt koncentrationsmöjligheter - som även minimerar risken för huvudvärk eller ansträngningsproblem för ögonen. Placera därför belysningen bredvid din datorskärm på skrivbordet och tänk på att inte arbeta i ett mörkt rum. Läs gärna vår artikel där vi tipsar om rätt belysning för arbetsplatsen.

 

 

Addera funktionella tillbehör 

Välj att inreda med några accessoarer som inte bara blir en trevlig inredningsdetalj, men som även har ett funktionellt ändamål.    

För att göra din hemarbetsplats ännu bättre och skonsammare för dig, kan du skaffa en skön matta att stå på. Med en ståmatta får du en enkel och snabb lösning, som avlastar dina bens muskulatur, höfterna och ryggen när du står upp.  

För att undvika stelhet när du jobbar framför datorn kan du addera ett ergonomiskt handledsstöd. Med en stilren design smälter den in i inredningen och blir samtidigt en enkel lösning, så att du kan undvika exempelvis musarm.  

Kanske ni är fler som jobbar hemmavid? Med en bordsskärm i tyg blir det en trevlig detalj på skrivbordet och en bra metod för att avgränsa ljudet. Ännu bättre är det att bordsskärmen kan användas som en anslagstavla.  

 

För mer inspiration, se vår sida där vi tipsar om möbler och inredning för hemmakontoret.