Vi tipsar om rätt tillbehör för din arbetsplats

Det är ofta de små detaljerna som gör den stora skillnaden - även på kontorsarbetsplatsen. Oavsett om du jobbar hemifrån eller på kontor kan du med enkla medel göra arbetsdagen bättre. Här tipsar vi om hur du kan förbättra din arbetsplats.

Sitta, stå eller båda?

Det är ingen nyhet, att variera sin arbetsställning är bra för kroppen. Med ett höj- och sänkbart skrivbord så skiftar du enkelt mellan sitta och stå. Idag finns många olika modeller av höj- och sänkbara skrivbord. Välj mellan ett manuellt eller ett elektrisk skrivbord. Fördelen med det manuella skrivbordet är att det inte kräver någon elanslutning.

 

Val av kontorsstol

I en tidigare artikel berättar vi hur du väljer rätt kontorsstol. Att välja rätt stol är en av de viktigaste punkterna för att få en bra arbetsdag. För stolen är ju den viktigaste möbeln på kontoret! 

 

Kabelhantering

  • Trådlös laddning

Har du mycket sladdar under eller på skrivbordet? Med en trådlös mobilladdare monterad i skrivbordsskivan laddar du enkelt din mobil när den placeras på laddytan, helt utan sladdar!

  • Kabelgömma / kabeldike

Med en kabelgömma eller kabeldike får du bort trasslet under skrivbordet. Dels blir det enklare att städa samtidigt som det ger ett bättre intryck. Kabeldiket monteras under skrivbordsskivan, medans kabelgömman placeras på golvet.

  • Grenuttag för montering på skrivbordet

Med ett grenuttag som antingen fälls in i bordsskivan eller monteras ovanpå skrivbordsskivan slipper du böja dig ner varje gång du ska koppla in din laptop-laddare eller andra elektriska saker. Du får även här bort sladdarna från golvet.

  • Trådlöst tangentbord och mus

Trådlösa tangentbord och möss har funnits i många år. En anledning att de är så populära är att man slipper sladdarna. Det blir två stycken sladdar mindre som ofta är i vägen och skapar irritation. Dessutom blir det enklare att ställa undan tangentbord och mus när arbetsplatsen inte används.

  • USB hubb

Med en sk. USB hubb så kan du ansluta alla dina externa USB enheter till datorn i en dosa. Du ansluter sedan USB hubben till datorn med bara 1 sladd. Det blir därför mycket enklare när du ska koppla upp/ner din laptop. Du får dessutom tillgång till fler USB portar. Tänk på att även om en USB hubb kan ladda din telefon, så stöder de sällan snabbladdning.

 

Förvaring

  • Väska och jacka

Ibland är det svårt att hitta lämpliga ställen att ställa sin väska eller hänga upp jacka och dylikt på. Med hjälp av en krok för skrivbordet så hänger du enkelt väskan eller jackan nära dig. En vanlig tamburmajor fungerar också bra, fördelen är då att flera kan dela på den.

 

  • Papper och pennor

Med ett skrivbordsställ och en brevkorg städar du enkelt undan papper och pennor. Önskar du hellre en låsbar förvaring under skrivbordet så rekommenderar vi en låsbar hurts på hjul som är enkelt att flytta vid städning. 

 

Ljudnivå och insyn

Ibland kan det vara skönt att sitta lite mer avskärmat. Med en bordsskärm för skrivbordet avskärmar du enkelt din arbetsplats och får en ombonad arbetsmiljö. Skärmväggen kan också användas som en anslagstavla för “kom-ihåg” lappar. Dessutom dämpar bordsskärmen störande ljud och din arbetsdag blir mindre tröttsam. Kombinera avskärmning och förvaring med en så kallad ficka för bordsskärm. Placera dokument, tidskrifter eller varför inte mobilen och pennorna? Så frigör du snabbt yta på skrivbordet samtidigt som du har det nära till hands.  

 

Bildskärm / bildskärmar

Rätt avstånd och höjd till bildskärmen är viktigt för att inte anstränga ögon och nacke. Med en monitorarm justerar du enkelt avstånd och höjd till din bildskärm. Jobbar du länge vid en bildskärm som är felaktigt placerad så skapar det en trötthet som ofta märks i slutet på arbetsdagen. Monitorarmar finns för 1 eller 2 bildskärmar och monteras enkelt på skrivbordsskivan.

 

För dig som jobbar aktivitetsbaserat

Om du jobbar på kontor och byter plats ofta så krävs en smidig lösning på att bära med dig dina tillbehör. Samla laddaren, mobilen, pennor och andra väsentliga saker på ett och samma ställe. Ta det enkelt med dig i en praktiskt låda med handtag.

 

Klimat

Att frysa eller vara för varm är inte det bästa när man sitter och jobbar. Som tur finns det enkla medel för att förbättra klimatet. En vanlig bordsfläkt kan vara till stor nytta varma sommardagar. En filt/pläd kan värma skönt under kalla vinterdagar. Vid köp av fläkt, tänk på att välja en tystgående fläkt där hastigheten kan regleras.

 

Papper och skräp

Källsortering är bra, men det blir ännu bättre om det är enkelt!  Med en papperskorg som har flera fack och som monteras hängande under skrivbordsskivan, blir källsorteringen bekymmersfri. Dessutom blir det lättare att städa under skrivbordet då papperskorgen inte står på golvet.

 

Musik

Tillhör du dem som gillar att lyssna på musik samtidigt som du jobbar? Idag är det enkelt att lyssna på radio, Spotify och andra källor via sin mobil, dator eller smarta högtalare. Om du inte kan spela musik högt rekommenderar vi bra hörlurar i kombination med en trådlös laddare. Då kan du ladda din mobil samtidigt som du lyssnar. Kan du lyssna högt rekommenderar vi en så kallad. “smart högtalare” som t.ex. Google Nest, Sonos eller Alexa. En vanlig bluetooth högtalare fungerar också bra, men kan inte styras med rösten.

Några tillbehör som vi rekommenderar

Loading image...
AVOLT

Branch socket Square 1 + 2 USB charging sockets, black

499:-

(Excl. VAT)

5 - 7 days
Loading image...
Kondator

Cable trench Wire basket 720 mm, Black

240:-

(Excl. VAT)

5 - 7 days

Not found: Induktionsladdare-O80_1

(Excl. VAT)