Ytor för lärande, utveckling & teamwork

En lättillgänglig, flexibel och inkluderande yta - med utgångspunkt i funktion och ergonomi. Där spenderas tid för meningsutbyte och problemlösning i grupp, så en miljö som bidrar till kreativitet, nyfikenhet och stimulans är rätt väg.

Ett utrymme som förenklar samarbetet mellan personer samtidigt som det stödjer möten, presentationer och grupparbeten. Det bör förläggas bland arbetsplatserna för att kunna varva individuellt arbete med teamarbete, spontana och/eller korta avstämningar och presentationer.  

Med rätt typ av inredning skapas en trivsam zon där deltagarna kan få inspiration och energi från varandra, som är verktyg för att aktivt kunna engagera sig.  

God akustik  

Få till en bra ljudnivå med skärmväggar och rumsavdelare som begränsar störande ljud.  

Även textiler hjälper till att sänka ljudnivån. Satsa på tjocka och tuftiga mattor som ger ett trivsamt intryck i mustiga färger. 

Presentationsmöjligheter 

Om ni har behov av att koppla upp er på skärm så placera er teamzon på en plats där detta stöds. Om ni oftare skriver på tavla tillsammans så kan platsen med fördel placeras i direkt anknytning till arbetsplatserna för snabba korta avstämningar och effektiva presentationer. Välj bland en traditionell anslagstavla eller en whiteboard på hjul som enkelt flyttas mellan olika zoner. Vi tipsar om Frame, ett praktiskt hjälpmedel som är ett måste vid olika typer av möten och presentationer.   

Bra belysning  

En taklampa ger ett bra allmänljus och belyser ett stort område. Det kan ändå skapas ytor med avgränsad belysning med mörkare partier. Då är det bra att addera lampor av mindre storlek som är enkla att flytta runt, för att snabbt utöka möjligheterna för ett individuellt lämpligt ljus - oberoende av var man sitter i rummet. Vi tipsar om golvlampan The Lightning

Projektbord och stolar  

Besvara medarbetarnas behov av flexibla arbetsställningar, höj- och sänkbara bord och möjlighet till individuella stå- och sittplatser. Piece wood ger svar på behoven av praktiska lösningar för möten och arbete.

Komplettera utbudet med ett eller flera laptop-bord, som Nes TableMed sin höjd och justerbara vinkel gör bordet möjligt för dig att sitta nästan var som helst och dra den enkelt nära de flesta typer av sittplatser.  

Om team-ytan byggs med mjuka möbler som soffor och dylikt, tänk på att inreda med bord i rätt höjd som förenklar arbete med papper/laptop.  

Rena ytor  

En välvårdad yta har effekt på både välbefinnandet och hälsan. Satsa därför på inredning som förenklar städning och förflyttning, och på så vis frigörs ytor.  

Ytan kan behöva användas till olika aktiviteter, inred med stolar som går lätt att stapla och ställa undan. Med rätt förvaring på rätt plats skapas rena ytor och tillbehör förvaras på en och samma plats. 

 

Tänk på att:  

  • Skapa rum i rummet. För avskilda arbetsplatser och bra möjligheter för smidigare möten via Teams. Satsa på avskärmning eller varför inte testa ett mobilt rum?  
  • Investera i bra sittmöjligheter. Bekväma pallar, soffor och stolar som passar såväl projektbord med reglerbar höjd som lägre laptopbord. Satsa även på fåtöljer med hög rygg för det lilla Teams-mötet, som görs i nära samklang med arbetsytor.  
  • Ge ytan en personlighet samtidigt som man visar upp verksamhetens egen identitet. Inred med färg och addera textilier och växter, som ger ett ombonat uttryck där man trivs och inspireras. Om det passar så jobba gärna med tapet eller konst.  

 

Loading image...
Lammhults

Bar stool Add, SH630 seat in black pur, black stand

2 850:-

(Excl. VAT)

5 - 7 days
Loading image...
Muuto

Pendulum lamp Rime with glass screen D45, black cord

4 639:-

(Excl. VAT)

5 - 7 days
Loading image...
Profim
2 variants

Desk chair Trillo, black with black seat

2 545:-

(Excl. VAT)

5 - 7 days
Loading image...
Abstracta

Room divider Airflake, 10-pack, white

2 850:-

(Excl. VAT)

10 - 12 days
Loading image...
Edsbyn

Round table Piece with cable cover, Ø1400, H900, Oak veneer, white legs

10 995:-

(Excl. VAT)

5 - 7 days