Blique by Nobis

Ett levande designhotell där arkitektur och design går sida vid sida med konst, musik, mat och dryck.

Bakgrund
Blique by Nobis är Nobis Hospitality Groups senaste hotellsatsning i växande Hagastaden. Här ville man skapa ett levande designhotell med 249 rum, två restauranger, tre barer, takterrass med fantastisk utsikt och innergård.

Byggnaden ritades på 30-talet av en av Sveriges främste arkitekter Sigurd Lewerentz och har renoverats ihop med Wingårdhs, som också gjort Miss Clara i Stockholm och Nobis Hotel Köpenhamn.

Utmaning
Designkonceptet är baserat på arvet från Lewerentz, där avskalat och stramt möter bearbetat och hantverksmässigt – ett modernt hotellkoncept där arkitektur och design går sida vid sida med olika former av estetiska uttryck.

Resultat

Väl innanför dörrarna möts besökarna av en ljus innergård med gröna växter, och förhoppningen är att det ska bli en social samlingsplats för kreativa möten och händelser. Här finns stora ljusa ytor med konst på väggarna, soffor i olika hörn och i centrum – en självklar mötesplats i form av den ovala cocktailbaren Origo.

En trappa ned på bottenvåningen och innergården hittas restaurang Boketto, med tillhörande bar, som med sina 130 platser är hotellets huvudrestaurang.

I motsatt riktning – elva våningar upp – ligger den mindre krogen Arc. Där satsar man på smårätter, samt en stor servering där koreanska smaker står i fokus. På samma våning i anslutning till restaurangen finns också takbaren, fördelad på två våningar med en 360 graders vy över Stockholm – numer rankad av tidskriften Forbes som en av de bästa takbarerna i världen!

Senab kom in redan 2-3 år innan leverans och var med och tog fram producenter för all utrustning till samtliga badrum, samt utvecklade ett unikt ”Storage system” för hotellrummen tillsammans med arkitekt, Nobis och producent i Portugal.

Utgångspunkten har varit att huset ska kännas som ett eget kvarter, där stämningen byggs utifrån byggnadens historia och området Hagastaden. Blique by Nobis är en plats där arkitektur och design går sida vid sida med konst, musik, mat och dryck.

Matilda Sjöberg, PR koordinator Nobis

Arkitekt: Wingårdhs
Fotograf: Bruno Ehrs, André Phil, Beatrice Graalheim

 

Blique by Nobis hotellrum.jpg
Blique by Nobis sovrum2.jpg
Blique by Nobis sovrum .jpg
Blique by Nobis storage.jpg
Blique by Nobis badrum.jpg
EHRS6537.jpg
Blique_Arc_view_2_Beatrice Graalheim.jpg
Blique_Beatrice Graalheim.jpg
Blique_Bliques_Double_Beatrice Graalheim.jpg
Blique_Bliques_Superior_1_Beatrice Graalheim.jpg
Blique_Bliques_Superior_Bathroom_Beatrice Graalheim.jpg
Blique_Boketto1_Beatrice Graalheim.jpg
Blique_Origo_1_Beatrice Graalheim.jpg
Blique_Studio2_Beatrice Graalheim.jpg
Blique_Studio2_Bathroom_Beatrice Graalheim.jpg
Blique_Arc_1_Beatrice Graalheim.jpg
EHRS6760.jpg
EHRS7759.jpg
EHRS7334.jpg
EHRS7341.jpg