Handelsbanken

En välkomnande inredning och en inspirerande miljö med funktionella lösningar som speglar verksamheten. Målet var att skapa en bättre kundupplevelse, en bättre arbetsmiljö och även ett förändrat arbetssätt för att på så vis ta steg mot nästa generations bankkontor. Senab har levererat all inredning till de öppna ytorna, mötesrummen och arbetsplatserna.

Bakgrund

Under hösten 2020 flyttade Handelsbanken i Västerås till nya lokaler i Västerås City och Sturegatan 14. Den nya lokalen innehåller olika typer av miljöer så som entrétorg, olika lounger och en Co-working del. 

Målet var bland annat att skapa en öppen och inspirerande inredningslösning, där ytorna är välkomnande och anpassade till personalens arbetssätt och behov genom en flexibel och modern inredning. Önskan var en variation där man bland annat kan välja att arbeta på öppna ytor, stå upp eller sitta vid skrivbord eller arbeta i mindre mötesrum, samt att möta kunderna öppet i entrén.

Utmaning

En utmaning var att man önskade införa ett flexibelt arbetssätt med fler öppna ytor där man samtidigt behöver planera för att bibehålla en bra arbetsmiljö. Det krävdes en inredningslösning sett till både funktionalitet och stil.  

Resultat

Senabkontoret i Gävle ligger bakom projektet och har levererat alla möbler till de öppna ytorna, mötesrummen och arbetsplatserna samt många tyger och tapeter. I mötesrummen klär ljudabsorberande tapeter väggarna.

Traditionella arbetsstationer med skrivbord kombineras med öppna och anpassningsbara ytor. Det har skett en omvandling från en traditionell reception för att möta kunden, till att i stället välkomna dem vid entrén.

Färgsättning har varit en väsentlig del som följer Handelsbankens grafiska profil med blå kulör som smälter ihop med en modern sober grå ton.

Det flexibla arbetssättet och de olika typerna av miljöer som finns på kontoret medför en förbättrad kundupplevelse och ger en mer inspirerande arbetsdag för medarbetarna.

Utgångspunkten i våra projekt är alltid kundupplevelse, arbetssätt och arbetsmiljö. Utifrån dessa perspektiv är vi väldigt nöjda med projektet och resultatet på Handelsbanken Västerås City.

Jimmy Åström - Verksamhetsutvecklare Handelsbanken.

 

Fotograf: Johanna Carlsson