Länsförsäkringar Västerbotten

En byggnad och inredning som återspeglar Västerbottens län som sträcker sig från kustlandskapet i öster till fjällvärlden i väster.

Bakgrund

Under våren 2018 flyttade Länsförsäkringar Västerbotten in i nya lokaler längst med Umeås paradgata Rådhusesplanaden. Länsförsäkringar Västerbotten är ett kundägt bolag och ett av de äldsta bolagen i Västerbotten med sina 160 år. Den nya byggnaden omfattar ca 9500 m2 och inrymmer närmare 200 arbetsplatser. Lokalerna som tidigare upplevdes som trånga och otydliga har nu omvandlats till en välkomnande plats för både personal och kunder.

Utmaning
Vid uppstarten av projektet fanns ett tydligt koncept från Länsförsäkringar, de ville att både byggnaden och inredningen skulle återspegla Västerbottens län som sträcker sig från kustlandskapet i öster till fjällvärlden i väster. Byggnaden skulle även komma att miljöcertifieras enligt Breeam på nivån Very good.

Resultat
Arkitekterna på LINK lyckades skapa en känsla och atmosfär både vad gäller den nya byggnaden och inredningen som andas både kust och fjäll, detta återspeglas i materialval och färgskalor.

Senabs uppdrag innefattade nya arbetsplatser, komplettering av vissa befintliga arbetsplatser samt logistiksamordning, transport, montering och utplacering av möbler. För att tillgodose personalens behov genomfördes en provmöblering av två arbetsplatser, personalen fick utvärdera och utifrån det planerades sedan arbetsplatserna.

Senab har efter detta projekt även fått leverasuppdrag till Länsförsäkringars kontor i Skellefteå och Lycksele, både vad gäller kontorsmöbler och miljömöbler.

Arkitekt: Link Arkitektur
Fotograf: Per Kjell

_MG_4176.jpg
_MG_4171.jpg
_MG_4183.jpg
_MG_4186.jpg
_MG_4200.jpg