Minervaskolan

En privat gymnasieskola med aktivitetsbaserade arbetsplatser med inspirerande miljöer för att stimulera eleverna har varit fokus.

Bakgrund  
I natursköna omgivningar i utkanten av Umeå stad, i närheten av universitetet, ligger Minervaskolan som är en nybyggd privat gymnasieskola med plats för 800 elever och 50 lärare. Skolan besitter fantastiska lokaler med mycket ljus och fin arkitektur.  

Målet med projektet var att skapa inspirerande miljöer för att stimulera eleverna. De är övertygade om att en fin och genomtänkt arbetsmiljö kommer att bidra till fina resultat hos eleverna och en trivsam arbetsmiljö för lärarna. 

Utmaning  
Att leveranserna anlände under sommaren skapade en viss utmaning där tiden blev pressad för att montering och färdigställande skulle bli klart i tid. För att hinna slutföra projektet innan eleverna återinträdde efter lovet behövde inredningen verkställas utan hinder gällande logistik och montörer. 


Lösning 
På Senab har det varit ett samarbete över gränserna - att rita och färgsätta cafeterian och restaurangen, som är två väldigt viktiga miljöer.  

Resultatet blev att alla delar av skolan innehåller aktivitetsbaserade arbetsplatser för att både elever och lärare skall kunna arbeta var de vill och känna att de kan variera sig. I lärararbetsrummen har man inte heller fasta arbetsplatser, utan tar ett ledigt arbetsbord om man vill det, eller slår sig ned i en soffa eller fåtölj/arbetsbås. 

En stor del av skolan innehåller möbler från Edsbyn. Arbetsbord, bordsskärmar och specialförvaring i lärararbetsrummen är från denna leverantören i hjärtat av Hälsingland. Huvuddelen av klassrummen är möblerade med collegebord i olika mått samt Featherstolar med silent socks, som ser ut som små tennisbollar. Vid soffor och fåtöljer användes i stor utsträckning Featherbord.  

När eleverna går runt och filmar inredningen första skoldagen så får vi lov att vara nöjda.

Fotograf: Per Kjell

IMG_1919.jpg
IMG_1930.jpg
IMG_1940.jpg
IMG_1947.jpg
IMG_1959.jpg
IMG_1965.jpg
IMG_1975.jpg
IMG_1978.jpg
IMG_1991.jpg
IMG_1995.jpg