NIO

Ett globalt startup-företag inom bilindustrin behövde ett utrymme för deras kunder att träffas och uppleva företagets unika kultur.

Bakgrund
NIO grundades 2014 och är ett globalt startup-företag med 4000 anställda inom bilindustrin med huvudkontor i Shanghai. NIO:s mission är göra livet bättre för sina kunder genom designade, säkra, elektriska, autonoma fordon. Det handlar om att förmedla en livsstil där glädje och livlighet får dominera. Deras kinesiska namn 蔚来(Weilai) betyder ”blå himmel kommer”. Och hållbarhet är något som företaget omfamnar genom innovativa och enkla lösningar för att ta bort onödigt avfall.

”Tidigare gav bilar människor rörligheten. I framtiden kommer bilarna att gå ett steg längre och fria människor från körning, vilket ger dem frihet i tid. Det är en framtid vi är glada att forma ” (NIO).

NIO har sedan starten etablerat sig i FIA ABB Formel E-mästerskapet. Det här är en klass av auto racing som endast använder eldrivna bilar. De tog hem det inledande FIA ​​Formel E Drivers Championship i juli 2015.

Utmaning
Företaget definierar sina flaggskeppscentraler som ”kyrkan i varumärket” och centralerna möjliggör att kunderna ska kunna uppleva varumärket, tillbringa fritid med sina familjer där och delta i evenemang och speciella tillfällen. Det blir ett rum för kunderna att träffas och inte bara uppleva NIO:s unika livsstil och kultur, men också ett utrymme där man kan forma sin egen upplevelse.

Resultat
Projektet omfattade att skapa ett utrymme i ett centralt köpcentrum där kunderna får uppleva varumärket NIO. NIO House är ett globalt koncept och en del av NIO-erbjudandet där syftet är att ge kunden en upplevelse som sträcker sig bortom kundcentret till event och andra mötesplatser.

Senabs uppdrag har varit att projektleda, agera rådgivande specialister samt leverera och installera inredningen till NIO-House.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_274.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_275.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_276.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_277.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_278.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_295.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_294.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_296.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_297.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_298.jpg