Skandia

En renovering av lokalerna resulterade i ett modernt och flexibelt kontor med många mötesplatser.

Bakgrund
I samband med att Skandia skrev under nytt hyresavtal med fastighetsägaren Diös i Sundsvall, förhandlade man fram en renovering av lokalerna. Detta innebar bl.a nya ytskikt, nya golv och ny LED-belysning.

Vision
Visionen var ett modernt och flexibelt kontor med många olika mötesplatser, för framtidens utmaningar där man enkelt skulle kunna ställa om och förtäta kontorsytorna vid behov. Även entrén gjordes om för att göra plats för ett säljkontor som tidigare varit etablerat på annan adress. Man ville också skapa en enhetlig inredning efter att under många år samlat på sig flertalet olika träslag och möbeltyper från Skandias huvudkontor. Med tiden blev det ett oroligt och rörigt intryck.

Totalt renoverades 6000 kvm och möbler byttes i en ”trestegs-raket” under 2017-2018-2019. Resultatet blev ett kontor i ljusa färger och i huvudsak nordiska material. Varje våningsplan har en egen färgsättning som har fått vara grunden för kulörerna på möblerna.

Utmaningar
Största utmaningen var att renovera och genomföra möbelbytet trots att full verksamhet skulle fortlöpa som vanligt bland cirka 250 medarbetare. Detta ställde stora krav på fungerande leveranser, logistik och förstående medarbetare som ibland fick ”intern-flytta” både 3 och 4 ggr. Att hitta tillräckligt med tomma ytor för personalen att fortsätt sitt jobb, medan den gamla ytan åtgärdades var också ett klurigt uppdrag, men ”med skohorn” gick det att lösa detta också!

– Skandia i Sundsvall hade högt ställda förväntningar på denna renovering och detta möbelbyte i Sundsvall. Många viljor och många beslut som skulle fattas, som alltid i såna här frågor, men jag/vi som varit med på hela resan är idag mycket nöjda med hur allt fungerat och hur ”slutprodukten” blev. Sandra Burman, som ansvarig projektledare på Senab upplever vi som väldigt engagerad och påläst om de produkter hon presenterat för oss. Hon har också varit lyhörd för vad vi önskat i våra olika miljöer. Så bra att arbeta ihop under tre år, säger Mattias Forsmark, Drift och Servicechef på Skandia.

Tillsammans med duktiga montörer står nu kontoret äntligen klart. Senabs logistik avdelning har lagerhållit, levererat och monterat lös och fast inredning.

Vi har idag ett ljust, fräscht och mycket modernt kontor som klarar de snabba förändringar som vi kan stå inför. Men framförallt får vi härlig positiv feedback från våra medarbetare som nu jobbat en tid i våra upprustade lokaler, och fått arbeta vid våra nya möbler, och de är mycket nöjda.

Mattias Forsmark, Drift- och Serviceschef Skandia
Fotograf: Pär Olert
DSC_9504.jpg
DSC_9507.jpg
DSC_9497.jpg
DSC_9500.jpg
DSC_9510.jpg
DSC_9512.jpg
DSC_9508.jpg
DSC_9513.jpg
DSC_9515.jpg
DSC_9522.jpg
DSC_9517.jpg
DSC_9526.jpg
DSC_9530.jpg
DSC_9539.jpg
DSC_9543.jpg
DSC_9544.jpg
DSC_9548.jpg
DSC_9552.jpg
DSC_9554.jpg
DSC_9558.jpg
DSC_9557.jpg