&hotel

Bakgrund
And hotel, eller som logotypen skriver det: &hotel, öppnade i centrala Stockholm i januari 2016. Det yteffektiva hotellet har 201 rum varav 60 kabinrum i källarplan.

Utmaning
Briefen till Millimeter Arkitekter var att inredningen skulle hålla hög kvalitet i material samt ha en modern men tidlös prägel. Det var också viktigt att den skulle utstråla värme. Därför arbetade arkitekterna mycket med att få till mysfaktorn i hotellets lounge.

Vi ville skapa ett yteffektivt hotell med hög kvalitet. Det innebär att rummen är små, men innehåller i princip allt som kunderna prioriterar.

Jonas Westring, VD And hotel

Lösning
Rummen är små, men med hög kvalitet, och de innehåller i princip allt som gästerna prioriterar, framförallt en skön säng och ett fräscht duschrum.

Faciliteter som vattenkokare, strykjärn och kassaskåp ryms i smarta lådor som dras ut under sängen. Här finns också plats för bagage. Garderoben har man sparat in på, i stället finns en smart klädpanel. And hotels mål är att gästerna ska hänga i den mysiga loungen, där det finns utrymme för både arbete, möten och umgänge, eller ta ett glas i den rymliga baren intill. Exempel på smarta inredningsdetaljer är höga barbord i baren med centralt placerad bordslampa som står på rund ramp med urtag runt om där man kan stå eller sitta och jobba med sin laptop.

Senabs roll i projektet var att utveckla inredning för gästrum tillsammans med arkitekten och beställaren. Senab har varit ansvariga för hela hotellinredningen, både hotellrummen och de publika delarna, och har handlat upp all fast och lös inredning.

Bathroom toilet.jpg
Bathroom-sink-2.jpg
Familyroom.jpg
Hall 11b.jpg
Lounge armchairs 2.jpg
Lounge fireplace 1.jpg
Lounge library.jpg
Lounge_web.jpg
Loungefireplace.jpg
Restaurant room.jpg
Restaurant_1.jpg
Room bag.jpg
Room storage 2.jpg