Boden Business Park

En inredning och byggnad som återspeglar Boden som en modern mötesplats. Boden Business Park är platsen där företag och personer möts för inspiration, nytänkande och innovation.

Bakgrund

Boden Business Park är platsen där företag och personer möts för inspiration, nytänkande och innovation. Det är en modern mötesplats som sammanlänkar människor i stimulerande miljöer som kontor- och coworking-ytor, konferens, restaurang, gym och hotell. 

Boden Business Park har blivit en av Norrlands självklara träffpunkter och har satt Boden på kartan. Ett framgångsrikt exempel är Boden Gamecamp. Hit söker både nationella och internationella studenter för att studera och få en karriär inom dataspelsindustrin.

Även för privatpersoner är Boden Business Park den självklara platsen, dit man kan gå och träna i gymmet för att sedan träffas över en bit mat i restaurangen. 

När Verkstan skulle inredas gick uppdraget till Senab. Samarbetet mellan Senab och Boden Business Park startade våren 2019, då Senab i Luleå tillsammans med Boden Business Park började planera projektets delar. Arbetet av etapp 1 stod klart under sommaren 2019, under hösten 2019 invigdes Ljusgården på entréplan och i februari 2020 invigdes och namngavs hela byggnaden.

 

Utmaning 

Ambitionen var att skapa en interiör som frambringar möjligheter för starka idéer, kreativa möten och avslappnade nöjen. Utmaningen var att leverera möbler och få till den rätta inredningen för en helt tom byggnad. 

Byggnaden Verkstan omfattar 5400 kvadratmeter och inrymmer kontor- och coworking-ytor, konferens, restaurang och gym. 

Inredningen skulle möta ledorden för byggnaden; Här ska framtiden mötas bland flexibla mötesplatser på hållbara, funktionella och trevliga miljöer. Där näringsliv och företag ska växa.

 

Resultat 

Senabkontoret i Luleå har levererat möbler till mötesrum, samtalsrum, kontor, coworking-ytor och restaurang. Den öppna entrén har passande nog namnet Ljusgården, där Senab har valt och färgsatt interiören efter naturliga toner som smälter fint in i den närliggande omgivningen utomhus.

En dialog med arkitekten Mats Öhman på MAF arkitektkontor ledde till att man skapade interiören enligt aspträdets färger, med höga glaspartier så att naturen utomhus lyfts in med sina toner. Man ville ha tyngd på möbler i naturmaterial.

Lokalerna upplevs som välkomnande för företag och människor. Det har blivit den naturliga platsen för möten där inspirerande åsikter och tankar byts. Där lokalborna träffas på gymmet och i restaurangen.

 

Fotograf: Elvira Lind