Dicksons Hus

Ett attraktiv äldreboende med trivsam inredning som underlättar vardagen för de boende.

Bakgrund

Ett av Göteborgs största äldreboenden som under 2020 gjorde en upphandling på i stort sett samtliga möbler till alla vårdavdelningar, gemensamma utrymmen och personalutrymmen.

Man ville inreda lokalerna i linje med att vara ett attraktivt äldreboende, med ändamålsenlig funktion där mycket textilier och trivsam inredning skapar värme och trivsel. Kunden hade ett underlag för möbler och önskemål.

Utmaning

Projektet skulle genomgå vissa kriterier med godkända underleverantörer. Det krävdes en bra kommunikation och bra val av möbler, tyger och färgsättning, som underlättar vardagen för de boende.


Resultat

Senab i Göteborg har levererat all lös inredning till de allmänna ytorna, matsal, café och den öppna baren samt ett konferensrum till personal.
Leverantörer på möblerna är bland annat Edsbyn, InOff, Franzén och Johanson Design.
Ett populärt utrymme är Dicksons pub, där man kan titta på fotboll, ta en öl och umgås. Det är ett ypperligt ställe att samlas på där det även anordnas quizkvällar.
Det var via en upphandling inom Göteborg Stad, om vilka produkter och möbler det skulle inredas med. Senab plockade fram alla passande produkter för projektet och inredningslösningen. Det var ett fantastiskt projekt från början till slut.

Fotograf: Vanessa Ivanovs