Embark Studio

Nystartat spelbolag möter 1600-talet. Tillsammans med kund har vi tagit fram ett möbelkoncept för arbetsplatser, mötesrum, lounger och matsal som växer tillsammans med organisationen.

Bakgrund
Embark Studios är en nystartad spelstudio i Stockholm, med säte i Södra Bankohuset i Gamla stan. Fastigheten byggdes för Riksens Ständers bank, senare Sveriges Riksbank, under mitten av 1670-talet och har sedan dess varit stilbildande för Stockholm.

Utmaning
Södra Bankohuset är ett statligt byggnadsminne, vilket innebär att eventuella ändringar kräver särskilt tillstånd. För inredningen av lokalen innebär det att inget får skruvas i väggar och att alla möbler måste vara golvstående. Då studion växer snabbt behöver inredningen kunna flyttas lätt för att göra rum åt nya medarbetare. 

Lösning
Senab har tillsammans med Embark Studio tagit fram ett möbelkoncept för arbetsplatser, mötesrum, lounger och matsal och inrett tre våningsplan samt delar av entréplan. Senab har skapat en färgsättning anpassad till kundens önskemål om ett trevligt, välkomnande och behagligt kontor med dekorativ belysning och mycket växter.

Senab har levererat mattor till samtliga rum för att förbättra akustiken och göra de generösa rummen mer ombonade.

För att både sänka elkostnader och värna om miljön fann Senab en leverantör som kunde ersätta kundens befintliga lysrörsarmaturer med en dimbar LED-armatur.

Fotograf: Jason Strong

EmbarkStudios_web_002.jpg
EmbarkStudios_web_003.jpg
EmbarkStudios_web_005.jpg
EmbarkStudios_web_007.jpg
EmbarkStudios_web_008.jpg
EmbarkStudios_web_011.jpg
EmbarkStudios_web_013.jpg
EmbarkStudios_web_014.jpg
EmbarkStudios_web_012.jpg
EmbarkStudios_web_018.jpg
EmbarkStudios_web_016.jpg
EmbarkStudios_web_009.jpg
EmbarkStudios_web_020.jpg
EmbarkStudios_web_023.jpg
EmbarkStudios_web_021.jpg
EmbarkStudios_web_022.jpg