Hasselbo

Visionen var en mysig kvarterskrog. Resultatet blev en högkvalitativ bistro med 45 platser där hållbarhet och kvalité har varit fokus.

Bakgrund
Tegnérgatan i centrala Stockholm har blivit ett stråk där restauranger ligger på rad. Därför föll det naturligt för krögartrion Filippa Dahlberg, Cooper Palmer och Oskar Karlsson att slå upp dörrarna till deras restaurang. Med erfarenhet från stans finaste krogar, öppnade de i november 2019 Restaurang Hasselbo.

Utmaning
Ambitionen var att skapa en högkvalitativ bistro med visionen av en mysig kvarterskrog. Kunden har sedan start haft en tydlig bild för både design och produktval och varit högst delaktiga i ombyggnationen av lokalerna.

Utmaningen med projektet har varit att skapa en tidlös karaktär med mjuka linjer och lagom kontrast på en väldigt begränsad yta.

Senab var en oumbärlig partner i vår design av Restaurang Hasselbo. De förstod verkligen vår design och hjälpte oss både spetsa till våra idéer och inspirera oss. Vi är så tacksamma för Senab!

-Cooper Palmer

Resultat
Millimeter Arkitekter har skapat planritningar som vi sedan, tillsammans med beställare, har använt för att skapa inredningsritningar och lyfta konceptet samt visionen till nya höjder.

Resultatet är en helhetslösning med 45 platser skapad av Senab tillsammans med Filippa, Cooper samt Martina Wallenberg. Kunden har prioriterat kvalité genom att välja hållbara materialval och många designklassiker finns idag i restaurangens inredning.

I kvartersrestaurangen står eleganta trämöbler på ett sobert trägolv med gott om fria ytor. De lackade pinnstolarna och ljusa läderdetaljer skapar mjuka kontraster i inredningen.
Alla bord i lokalen, baren och sofforna är specialtillverkade och ritade av Senab och baserade på kundens vision. Medan armaturerna är vintageprodukter, för att både passa in i konceptet men också för att hållbarhet har varit en viktig faktor i projektet. Utöver detta har Senab tillsammans med kunden även designat och levererat badrummen.

Arkitekt: Millimiter arkitekter
Fotograf:Jason Strong