Haymarket by Scandic

Bakgrund
Huset som Haymarket befinner sig i byggdes i etapper mellan 1916 och 1934 på Hötorget i Stockholm.

Utmaning
Hotelloperatören Scandics tanke med det lyxiga storhotellet är att Haymarket ska präglas av ständigt liv och rörelse och öppna upp för nya sociala ytor.

Man ville återskapa känslan från den era som PUB-huset står för och lyfta fram art décon och dess elegans.

Resultat
Huset har restaurerats och vackra art déco-detaljer från 1920-talet har återskapas. Tidstypiska detaljer så som mönster i golv, trappräcken och gallerikänslan i entrén kontrasterar här mot moderna materialval. Inspiration till inredningen kommer bland annat från filmens värld och Greta Garbo som en gång började sin karriär som expedit och modell för hattavdelningen i just PUB-huset.

Hotellet erbjuder 405 rum, varav 16 sviter, en stor restaurang, en exklusiv bar, ett hela-dagen-kafé, eventvåning, intim bio samt en event-svit med tillhörande privat takterrass på 97 kvm. Dessutom rymmer hotellet en eventvåning.

Senab levererade alla fasta snickerier till de tre publika våningsplanen inklusive reception, väggpaneler, soffor, hyllor, bufféer, steninklädnader, fönsterbänkar i marmor, textilpaneler, specialbord mm. Det var mycket starkt fokus på detaljer och perfekt finish på snickerier. Mycket marmor, sammet och mässing ingår i inredningen för att skapa lyxkänsla.

Haymarket_SRGB009.jpg
Haymarket_SRGB005.jpg
Haymarket_SRGB019.jpg
Haymarket_SRGB008.jpg
Haymarket_SRGB010.jpg
Haymarket_SRGB013.jpg
Haymarket_SRGB011.jpg
Haymarket_SRGB018.jpg
Haymarket_SRGB003.jpg
Haymarket_SRGB017.jpg
Haymarket_SRGB014.jpg
Haymarket_SRGB006.jpg