Länsförsäkringar Jämtland

En flexibel, ergonomisk arbetsplats att längta till som fungerar som navet för medarbetarnas arbetsliv, där arbetet inte är beroende av en plats eller ens ort. 

Målet var att skapa en flexibel, ergonomisk arbetsplats att längta till. Navet för medarbetarnas arbetsliv men där arbetet inte är beroende av en plats eller ens ort. Resultatet blev en inredningslösning som främjar ett verksamhetsbaserat arbetssätt, med både specialdesignade och återbrukade produkter. Senab har levererat all lös inredning till arbetsplatser och miljö. 

 

Bakgrund 

På Prästgatan i centrala Östersund sträcker sig en stor inglasad byggnad där Länsförsäkringar Jämtland finns beläget på totalt fem våningar. 

Målet var en flexibel arbetsplats som erbjuder en bättre ergonomi, där även kostnads- och tidseffektiva lösningar var en central del.  

Visionen var att forma en arbetsplats att längta till, där anställda och kunder möter en välgenomtänkt inredningslösning för komfort och trevnad.  

 

Uppdrag 

Senabs uppdrag bestod i att leverera nya arbetsplatser, logistiksamordning, montering och placering av möblerna. Senab har levererat all lös inredning till arbetsplatser, öppna mötesytor och mötesrum. Det rör sig om ca 90 st arbetsplatser och miljömöbler till totalt 5 våningsplan.  

Det nya inredningskonceptet har gått från traditionella och fasta arbetsplatser till ett flexibelt arbetssätt. Möblerna kommer från leverantörer som Edsbyn, Götessons, Johanson Design, Trece m.fl. 

 

Resultat   

Pandemin fördröjde leveranserna, men tack vare god logistiksamordning och transport kunde vi lösa utmaningarna kring leverans, för att projektet skulle fortgå utan problem.  

Resultatet blev en lösning som främjar ett verksamhetsbaserat arbetssätt, med både specialritade och återbrukade produkter. Kunden har bland annat återbrukat stolar genom att klä om dem och underreden har bytts ut. Kunden har också valt att återbruka en del av bordsskärmarna.  

Inredningskonceptet har på varje våningsplan fått ett eget namn; Torget, Staden, Sjön, Skogen och Fjället. Med naturnära kulörer som ger ett trivsamt och spännande intryck. 

Torget är exempelvis en yta skapad för möten där kunder och anställda välkomnas med inbjudande uttryck i kulörer och materialval, perfekt för både spontana och planerade möten.  Resultatet är ett inbjudande och stilfullt kontor på 5 våningar, med gott om plats för både glädje och lugn. 

Reform Arkitekter har skapat ett intressant koncept, som underlättar ett verksamhetsbaserat arbetssätt. 

Samarbetet mellan kund och Senab har fungerat väl tack vare en god kommunikation, från upphandling och idé till produktval och montering.  

Fotograf: Frida Berglund

länsförsäkringar_insta_3.jpglänsförsäkringar_insta_4.jpglänsförsäkringar_insta_6.jpglänsförsäkringar_insta_5.jpglänsförsäkringar_insta_7.jpglänsförsäkringar_insta_9.jpglänsförsäkringar_insta_2.jpg