Michelin

Första Michelin kontoret som har gått över till helt aktivitetsbaserat. Fåtöljen Bollo från Fogia finns på kontoret som en representation av ”Michelin Man” i fåtölj-form.

Bakgrund
Michelins nordiska huvudkontor i Stockholm skulle för första gången på 14 år byta lokaler. I samband med flytten gick de även från ett mer traditionellt arbetssätt till helt aktivitetsbaserat. Detta resulterade i en upphandling av nya möbler som bestod av tre delar; arbetsplatsmöbler, mötesrumsmöbler samt övrigt/textil.

Utmaning
Den nya lokalen skulle ha ett läge med hög puls och flöde av trafik eftersom Michelins motto är en bättre väg framåt. De har även en mission att skapa en bättre och mer hållbar mobilitet.

Resultat
Flytten tog dem till Södermalm där de nu sitter i ett aktivitetsbaserat kontor. De är de första Globala Michelinkontoret som övergått till ett helt aktivitetsbaserat arbetssätt men deras andra internationella kontor förväntas ta efter det nya arbetssättet tack vare nordisk inspiration och verktyg.

Att gå från ett traditionellt arbetssätt till aktivitetsbaserat kräver både fysiska och psykologiska förändringar. Arkitektbyrån Studio Laaw har stött Michelin med att utveckla deras nya arbetssätt genom design. Detta gjordes genom ett tydligt koncept: Road Trip. Detta innebär färger som får medarbetarna i olika sinnesstämningar beroende på deras uppgift. Arbetsgruppen på Michelin tillsammans med designteamet på Studio Laaw samarbetade tätt med internutbildningar, kommunikation och filmatisering av deras resa.

Senab har väglett kunden genom val av fysisk inredning och resultatet blev ett gott samarbete mellan arkitekt och Senab för att förverkliga Michelins vision. Senabs logistik avdelning har sedan lagerhållit, levererat och monterat lös och fast inredning.

Idag arbetar Michelin på arbetsbord från Edsbyn. Andra möbler så som vissa mötesbord, bord i lunchrum, gemensam och personlig förvaring är också från Edsbyn. En del av arbetsstolarna är från Profim och fåtöljen Bollo från Fogia finns också på kontoret som en representation av ”Michelin Man” i fåtölj-form.

En av utmaningarna med projektet var tighta leveranstider, genom insikt och förståelse om kundens behov gjordes snabba och detaljerade analyser av projektet och det nya kontoret stod färdigt enligt projektplanen. Senab var på plats under inflyttningsdagen för att stödja medarbetarna med kontrollering av lås och skåp när de delades ut till personalen.

Kontor resulterade i en nominering till Sveriges snyggaste kontor 2018.

Arkitekt: Studio Laaw
Fotograf: Jason Strong

Michelin_JasonStrongPhotography_web_001.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_004.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_002.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_005.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_006.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_008.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_009.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_010.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_007.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_012.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_014.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_013.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_016.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_015.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_017.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_018.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_019.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_021.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_022.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_023.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_025.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_024.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_026.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_027.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_028.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_029.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_030.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_031.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_033.jpg
Michelin_JasonStrongPhotography_web_032.jpg