Tullhuset

En restaurang och mötesplats i hjärtat av Norrköping - när spektakulär inredning möter mat och dryck.

Bakgrund

Tullhuset i Norrköping är en vacker historisk byggnad, beläget vid Motala Ström. I det minnesvärda huset ryms bland annat en restaurang och en cocktail-bar. Det är en populär mötesplats i hjärtat av Norrköping. 

Kunds visions var att gäster ska bli nyfikna att besöka en vacker plats där man inte bara bjuds på goda drinkar och underhållning, men även en spännande inredning och konst som fyller väggarna. 

I september 2020 började planeringen kring renovering. 

 

Utmaning

Det är en historisk byggnad med anor ända från 1700-talet. Att ge det ett nytt utseende och en funktion är en viss utmaning. Som att hänga upp de arkitektritade lamporna i matsalens tak, som behövde ses med förstärkningar.

Utmaningarna löstes på ett bra sätt, med god planering och hjälp av interna montörer i Norrköping. 

 

Resultat

Som gäst kliver du in i en unik och grönskande plats med ett fascinerande magnolia-träd som pryder taket och ger ett unikt intryck. Det är en exklusiv och ljus miljö som uppmuntrar gästerna att testa något nytt och unikt i form av: nordisk sushi. 

Kunden frågade efter en total lösning, när det gällde fast och lös inredning och Senab har tagit utmaningen till nästa nivå inklusive specialbyggda vinskåpen efter kunden specifika önskemål.

Med speglar i skåpen skapas en spännande reflektion som återger lampornas mjuka sken. Ljusgrön och mustiga kulörer ger ett lyxigt intryck där gästerna njuter av god mat och dryck bland vacker konst på väggarna.

 

Fotograf: Lasse Olsson