Avinode

Bakgrund

Teknikföretaget Avinode flyttade till nya lokaler vid Gamlestadstorget i Göteborg, i början av 2020. Verksamheten har växt och det föll naturligt att flytta till ett större kontor, som numera är beläget högst upp i den nya skyskrapan. 

Visionen var att skapa ett kontor som anpassar sig efter Avinodes tillväxt där fascinerande inredning skapar den rätta harmonin för de anställda och för att vara en tilltalande arbetsgivare.

 

Utmaning

En utmaning var att omvandla kontoret från tidigare arbetssätt till ett aktivitetsbaserat. Det löste sig genom ett flertal workshops där kund och Senab arbetade fram metoder om hur de olika zonerna bäst nyttjas, för att främja medarbetarnas trivsel.

 

Resultat

Senab i Göteborg har levererat all lös inredning till det deras nya kontor, som arbetsplatser, mötesrum och öppna ytor. Det rör sig om ca 50 arbetsplatser. 

Tack vare flexibla ytor och variationer mot klassiska arbetsplatser, framhäver de nya utrymmen nya sätt att arbeta på för kollegor. Inredningen förenklar det nya verksamhetsbaserade arbetssättet. 

Företagets identitet framträder bland den nya inredningslösningen och kulörvalen som låter ett unikt uttryck infinna sig. Att få till en unik känsla var viktigt där man helt enkelt ska känna att man stigit in genom Avinodes dörrar.

Resultatet blev vällyckat tack vare ett tätt samarbete mellan kund, Senab och White Arkitekter

Fotograf Bodil Bergqvist